Zile din viața mea cu SM, campanie a Asociației de Scleroza Multiplă București

Asociatia de Scleroza Multipla Bucuresti, deruleaza pe parcursul lunii mai 2015 campania de informare ‘Zile din viata mea cu SM’ (Days of my MS life). Campania, derulata pe pagina de Facebook a asociatiei (Facebook.com/AsociatiadeSclerozaMultiplaBucuresti), se adreseaza persoanelor tinere (20-40 ani) pentru a creste gradul de constientizare cu privire la scleroza multipla si obtinerea suportului in ceea ce priveste transmiterea unor ‘ganduri bune’ de sustinere a persoanelor cu SM.

Campania presupune prezentarea zilnica a unor franturi din ‘Jurnalul’ unei tinere adulte din Bucuresti, ce sufera de scleroza multipla. Mesajele, exprimate intr-un stil amuzant, ating subiecte ce tin de simptome ale SM (oboseala, incontinenta, durere, depresie, echilibru, coordonare, ameteli, amorteala, disfunctii sexuale, puseuri etc.), tratament, SM si jobul, considerente generale asupra vietii cu SM etc.

Detalii campanie:

Am scleroză multiplă și încerc să fiu puternică. Trebuie sa fiu! Trebuie? Da, căci altceva nu am. Sunt puternică! Și sunt optimistă!

Dar am nevoie de suportul tău! Câteodată chiar am nevoie. Adică... nu mi-ar strica. Timp de o lună îți voi trimite, în fiecare zi, frânturi din ‘Jurnalul’ meu pentru a mă cunoaște mai bine și a ști că, deși scleroza multiplă este o boală ‘nașpa’, pot face măcar ‘haz de necaz’. Te invit să-mi fii alături trimițându-mi... un gând bun! Un gând drăguț. Sau ce vrei tu. Îți voi fi recunoscătoare! Mulțumesc!

by Ana, Catrinel, Maria, Anastasia, Eliza, Anca, Gabi, Felicia, Aurica, Florina, Maria (altă Maria)... o adultă tânără din București...

Asociatia de Scleroza Multipla Bucuresti va invita sa urmariti campania ‘Zile din viata mea cu SM’ si sa sustineti, timp de 31 de zile, persoanele ce sufera de aceasta boala! Va multumim!

Asociația de Scleroză Multiplă București are ca scop informarea pacienților cu scleroză multiplă, a familiilor și prietenilor lor, transmiterea de informații despre boală și oferirea de suport pentru a face față mai bine bolii.

- Susținere persoane cu SM și apropiații lor (sprijin și implicare în viața socială)

Informare, educare și consiliere (întâlniri și evenimente periodice)

Conștientizare populație generală

Scleroza multiplă este o boală cronică ce afectează sistemul nervos central (creierul și măduva spinarii). Este o boală autoimună în urma căreia corpul își atacă propriile celule (mielina). Poți fi diagnosticat cu SM la orice vârstă, dar cel mai adesea diagnosticarea survine între 20 - 40 ani, fiind o boală ce afectează adultul tânăr. Nu a fost descoperit încă un tratament pentru vindecare, dar există tratamente care încetinesc evoluția bolii. Lipsa totală a informațiilor poate avea consecințe grave asupra stării persoanelor cu SM. Scleroza multiplă poate cauza o multitudine de simptome, fiind cunoscută și ca ‘boala cu o mie de fețe’ .

Asociația de Scleroză Multiplă București

Str. Virgil Draghiceanu nr. 8, ap. 1, sector 1, București

Tel.: 0722 322 873

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Facebook.com/AsociatiadeSclerozaMultiplaBucuresti

Add comment


Security code
Refresh